Zvonko Bogdan-Koncert Bunjevacko prelo 1.dio

OnLine Produkcija

Objavio Masters Commerce 99 Posjeta

Bunjevačko prelo u Bačkoj priređivalo se u zimsko, pokladno vrijeme. Na prela u Suboticu i Sombor dolazili su Bunjevci s okolnih salaša, u bunjevačkim narodnim nošnjama, priređivali su se igrokazi, pjevalo se i plesalo do zore, tamburaši su se nadsviravali, a igrači nadigravali.

Zvonko Bogdan, skladatelj i interpretator iz vojvođanske ravnice svojim će nas pjesmama uz pratnju vrhunskih tamburaša i uz pomoć subotičkih plesača vratiti u Sombor pedeset i neke, kako kaže pjesma, kada se sanjkama išlo na Bunjevačko prelo...

O stvaralaštvu i vrijednosti Zvonka Bogdana i njegova cjelokupnog rada i rezultata ne treba posebno govoriti. Od mlađih generacija do najstarijih, nema tko nije zapjevao Govori se da me varaš, Kraj jezera, Osam tamburaša, Fijaker stari.. a u novije vrijeme i Prošle su mnoge ljubavi, Tko te ima taj te nema..

Uz najljepše mađarske i rumunjske romanse, preko starogradskih pjesama, sevdalinki pa sve do antologijskih melodija poput Ej salaši na sjeveru Bačke, U tom Somboru.., moći ćete uživati uz neponovljivog umjetnika te dvadeset i jednog tamburaša koji su svirali s Janikom Balašem, a sada su članovi Velikog tamburaškog orkestra Radio televizije Novi Sad.

Komentari